Wie is Masja Smit

In 1972 ben ik geboren. Ik ben opgegroeid in een dorp aan de Waal en houd van het rivierenlandschap, voel me thuis tussen de dijken. Na stedelijke omzwervingen zijn mijn man en ik neergestreken in Culemborg aan de Lek. We hebben samen twee dochters.

Als kind al was ik geboeid door levensgeschiedenissen van anderen. Ik las graag en veel. Al vrij snel wist ik dat ik psychologie wilde gaan studeren. De vraag waarom het leven van de ene mens zo anders loopt dan dat van een ander vond en vind ik heel boeiend. Hoe werkt innerlijke veerkracht?

In mijn werk als psycholoog zie ik hoe mensen naast medische of psychologische zorg soms gewoon alleen een klankbord nodig hebben, of een paar gesprekken om weer verder te komen. Deze begeleiding wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Toch is het heel belangrijk, zo weet ik ook uit eigen ervaring, om op tijd aandacht te geven aan jezelf. Met een paar gesprekken kun je weer terug bij jezelf en verder in beweging komen.

Mijn belangrijkste kracht is het bieden van erkenning. Ik realiseer me in elke ontmoeting hoe kwetsbaar het kan voelen om je aan een ander te tonen. Mijn overtuiging is dat wij in de basis allemaal ‘hetzelfde’ zijn en van daaruit probeer ik het contact veilig te maken, en samen te onderzoeken waar het voor jou om gaat en welke ondersteuning voor jou wenselijk is.

Methoden en technieken

Ik ben bekend met veel theorieën en behandelmethoden, zoals cliëntgerichte therapie, systeemtherapie, EMDR, EFT (Emotionally Focused Therapy), schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast heb ik mij verdiept in intuïtieve ontwikkeling en werken met energie. Deze kennis en ervaringen komen samen in mijn eigen praktijk, waar ik psychologische, systemische, intuïtieve en holistische (verbinding lichaam-geest) kennisgebieden in aanvulling op elkaar gebruik. Ook werk ik graag met focussen: een lichaamsgerichte methodiek, die helpt om dieper te luisteren naar wat er werkelijk in je omgaat en signalen op te pikken. Het is een zeer behulpzame methode als je het gevoel hebt dat je vaak aan dingen voorbij gaat en niet echt ruimte maakt voor gevoelens of eigen wensen.

Naast de samenwerking binnen De Vrijstad, collectief integrale zorg, werk ik graag samen met andere collega’s en disciplines. Ik heb een uitgebreid lokaal en regionaal netwerk opgebouwd en kan dus makkelijk overleggen (uiteraard altijd met toestemming) en indien gewenst verwijzen of samenwerken.

Wil je meer weten over mijn visie, klik hier.

Wil je meer weten over mijn opleidingsachtergrond klik dan hier.

Wat anderen over
mij zeggen:

“Je bent persoonlijk, warm, steunend, praktisch”

“Jij ziet mij echt”

“Je geeft praktische, goed toepasbare tips. Dat je ook eigen ervaringen en voorbeelden deelde, gaf me vertrouwen”